Stel vraag

Particulier


Beste jurist,

Binnenkort ga ik samen met mij man op vakantie buiten Europa. Tijdens het boeken van de vakantie werd mij ook een reisverzekering aangeboden. Deze verzekering is van een andere partij dan het reisbureau. Ik heb het formulier samen met het overige papierwerk ingevuld en het zou in orde worden gemaakt. Eenmaal thuis heb ik spijt gekregen dat ik ook een reisverzekering heb afgesloten. Hebben wij nu een verzekering of kan ik het alsnog laten annuleren?

Als u een verzekering heeft gesloten kunt u die niet annuleren. U zou kunnen proberen met de verzekering te overleggen of u de verzekering toch gratis kunt beƫindigen maar dan bent u afhankelijk van de verzekeraar.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Als ik het goed heb begrepen heeft u een reisverzekering met een kortere looptijd afgesloten. Het tot stand komen van de verzekeringsovereenkomst ligt vast in het algemeen verbintenissenrecht. In uw geval gaat het om een eenvoudige verzekering. In dergelijke gevallen doet de verzekeraar in de regel het aanbod door middel van een voorgedrukt polisformulier waarop tarieven en uitkeringen al vermeld staan. Als dit aanvraagformulier wordt ingevuld en verzonden is aanvaarding van de verzekering automatisch.

Edit; ik zie dat de heer Martens uw vraag heeft beantwoord. Mijn antwoord kunt u zien als aanvullende informatie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag