Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,

In september 2014 hebben onze buren en wij gezamenlijk onze schuttingen laten plaatsen. Facturen zijn voor 100% betaald.
In november en december hadden wij in Nederland te maken met storm. U raad het al, de schuttingen hangen scheef en een aantal betonnen onderlaten zijn stuk.
Wat wij nogal bijzonder vinden is dat bij de andere woningen de schuttingen wel gewoon recht staan. Gesproken met degene die het voor heeft geplaatst hoe dit kan en hij geeft de storm alle schuld. Wat bij ons niet ingaat, aangezien het bij de andere woningen (die niet door hun zijn geplaatst) wel gewoon rechtstaan. Hij wil de schuttingen en palen komen maken, maar daar moeten wij gewoon voor betalen en maar bij de verzekering moeten gaan verhalen.

Mijn vraag is hoe zit het in dit soort gevallen met garantie. Dus wat mogen wij verwachten van degene die het heeft geplaatst.

Geachte vragensteller,

Uitzonderingen daargelaten mag u wat mij betreft verwachten dat de nieuwe schuttingen tegen een reguliere storm bestand zijn. Nota bene zijn de andere schuttingen in uw buurt wel bestand geweest tegen de storm. Degene die de schuttingen heeft geplaatst moet zorgen voor kosteloos herstel.


Voordat u de nodige actie gaat ondernemen richting de leverancier van de schuttingen is het wellicht verstandig om te onderzoek of u voor dergelijke schade verzekerd bent. Mocht dit niet het geval zijn dan doet u er verstandig aan om de leverancier middels een aangetekende brief aansprakelijk te stellen en hem een nadere termijn te stellen waarbinnen hij alsnog kan nakomen. Als de leverancier hier niet op ingaat dan kunt u verschillende acties ondernemen, zoals de overeenkomst ontbinden (de leverancier moet de schutting terugnemen en het geld aan u terugbetalen), vorderen dat de leverancier wordt veroordeeld tot nakoming of de schutting door een derde laten repareren en de kosten hiervan vorderen.

Mocht u nog vragen hebben, schroom dan niet om contact met mij op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag