Stel vraag

Particulier


Beste, In mei`2014 werd er met grof geweld bij ons een inval gedaan. De rede was hacken. In nov`2014 was mijn eerste verhoor en in dec`2014 mijn tweede. Op 21 maart jongsleden kreeg ik een brief van de officier van justitie en daar stond dat ze mijn niet verder gingen vervolgen omdat er onvoldoende wettig bewijs is. (ze hadden me vanaf begin `2013 al in de gaten gehouden)

Nu had ik pas geleden gebeld waar me spullen bleven en na diverse keer gebeld te hebben kreeg ik eindelijk al me spullen terug, op een ding na. Mijn NAS drive wouden ze nog verder onderzoeken voor verboden dingen wat niks met hacken te maken heeft. Mag dat zo maar?

Ze hadden al de NAS drive onderzocht en nu gaan ze dat weer doen en dat betekend voor mij dat ik weer maanden kan wachten.

Graag zou ik willen weten wat ik hieraan kan doen. Denk namelijk eerder dat dit pesterij is.

Ze kwamen dus met grof geweld (voor deur kapot geramd) met de gedachte dat hier een grote crimineel woont en dat terwijl ze me al langer in de gaten hadden gehouden.

Om de NAS drive terug te krijgen kun je een klaagschrift in laten dienen. Ik raad je aan daarvoor een advocaat in te schakelen; die weet precies hoe en wat.

Succes ermee.

Beoordeel dit antwoord:

Er kan een klaagschrift ingediend worden. U kunt hiervoor contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Sultan, Ik had inmiddels aan een advocaat gevraagd en die rade me af om dat te doen. Het gaat veel geld kosten (vroeg €200 p/u) en dat alleen maar voor om mijn NAS drive terug te krijgen. Ik kon beter wachten.

Waar het mij eigenlijk om ging is wat hun doen wel rechtvaardig is.
1. Ze zijn achter mijn adres gekomen op een illegale manier. (zelf hacken, wet is er nog niet doorheen)
2. Ze kwamen voor het hacken, maar niks gevonden en nu zoeken ze verder in de hoop iets anders te vinden om mij toch te pakken.

En ik zou wel is willen weten of ik recht heb op een schade vergoeding. Mijn vrouw had toen slapeloze nachten en bleef toen een maand ziek thuis. Door de inval ik reputatie schade heb opgelopen. Buren denken dat ik een 1 of ander crimineel ben. Ze pasten altijd op onze huis als we weg zijn en dat doen ze niet meer. pakketjes nemen ze niet meer in ontvangst als we niet thuis zijn enz enz.

Misschien dat u weet of hier iets mee gedaan kan worden.

Met vriendelijke groet,Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag