Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste,

Ik heb een vraag over een vordering van een deurwaarder.

Mijn ex partner (niet getrouwd of partnerschap gehad) en ik hebben een zoon. We zijn uit elkaar gegaan toen hij bijna een jaar was. Inmiddels is mijn zoon al 19 jaar. Nu krijg ik ineens een maand of 5 geleden een nota van haar van de orthodontist voor een behandeling gedurende 2 jaar, toen hij 16/ 17 jaar was en deze nota was reeds opgelopen tot 2000 euro. De hoofdsom was 1740 euro en de rest incasso kosten. Op de vordering staat haar naam en ook de mijne. Ze heeft mij nooit verteld dat de behandeling niet vergoed werd door haar verzekering, met een wat hogere verzekering wordt het wel vergoed. Ik heb met haar afgesproken (dit staat vast in een whatsapp bericht) dat ik dan de helft van de hoofdsom betaal. Ik heb haar het bedrag van 870 euro overgemaakt met de mededeling dat het voor mij klaar was en de rest van de vordering voor haar zelf was. Dit bevestigde zij in het whatsapp bericht.
Nu krijg ik deze week een bericht van de deurwaarder, nu enkel met mijn naam op de brief, dat de vordering nog open staat en er 800 euro ingelost is. Mijn ex heeft dus niet eens alles wat ik betaald heb over gemaakt. Ze heeft beloofd om het recht te zetten met de deurwaarder maar ik vrees dat dat niet gebeurt.

Mijn vraag is, wat moet ik hiermee? Ik vind dat ik mijn verplichting nagekomen ben en was niet van plan ook haar deel te gaan betalen.

Alvast bedankt.

U hebt een regresvordering op uw ex ter hoogte van de helft plus de kosten van deurwaarder omdat u het in haar beheer liet deze factuur tijdig te voldoen. Mocht u nu hoofdelijk worden aangesproken tot betaling dan betaalt u bevrijdend jegens de deurwaarder maar resteert de vordering op uw ex. Zij is hier nalatig geweest immers. Als dit een dispuut blijft en de rekening onbetaald , dan zullen de kosten oplopen van rechtsvervolging. Zaak om dit nu te regelen met uw ex of nadien nadat betaald is.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag