Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,

Ik heb een vraag over een brief die ik heb ontvangen van mijn huidige huisbaas. Nu het einde van het jaar nadert heb ik een brief gekregen over verhoging van de servicekosten over 2020. Ik vroeg mij af of de kosten die hij zegt 'gegrond' zijn, mag hij zomaar de servicekosten verhogen omdat gas/elektriciteit rekening hoger is uitgevallen blijkbaar (ik kan hier zelf niks van terugzien). Daar komt ook nog eens bij dat ik mijn huis verlaten op 20 december 2020 en er zal dus geen huur meer worden ingehouden van mijn bankrekening. Mag dit worden ingehouden van de borg die ik terugkrijg voor het huren van een kamer (1 maand borg)?

Ik zou u graag een kopie sturen van de brief, ik zie echter dat er geen bijlage aan kan worden gehecht. Mijn huurbaas ook een mail gestuurd, de inhoud hiervan zal ik hieronder plakken.

''Goedemiddag dames,

Ik ben vandaag druk geweest met de energie eindafrekeningen van alle panden. Jullie ontvangen nog een officiele brief van mij, maar de servicekosten gaan met 6€ per maand omhoog vanaf 2021. Ook over het afgelopen jaar moet nog extra afgerekend worden a 6*12 = 72€ per persoon behalve Jonne aangezien die later dit jaar er is komen wonen. Ik wilde dit alvast delen vanwege de hospiteer avond. Het komt door enerzijds vermoedelijk door Corona en anderzijds dat de overheid de energiebelasting op gas flink verhoogd heeft.


@ Mijn naam, omdat wij niet meer van jou incasseren verrekenen we eea met de borg. Je ontvangt nog wel netjes een brief.''


Alvast hartelijk dank voor de tijd en moeite.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag