Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Beste, Ik heb een volgende issue, er is een ander bedrijf die ons beticht van het kopieren van hun huisstijl en logo. Echter als ik naar hun shop kijk en die van ons, zie ik een wereld van verschil in huisstijl logo etc. Deze persoon geeft aan: "Het is ons opgevallen dat de huisstijl en logo op uw website heel veel op die van de website van X lijken. Dit is ons eigendom en onze originele ontwerpen waarop auteursrecht berust. "Als een bedrijf een huisstijl of logo laat maken, dan heeft de ontwerper in beginsel daarop het auteursrecht. Dat betekent dat voor veranderingen aan het ontwerp de toestemming van de ontwerper nodig is". Helaas heeft u hier geen toestemming voor gevraagd, en zullen wij indien u dit niet veranderd, juridische stappen ondernemen. U zal dan privé aansprakelijk worden gesteld. Ook zien we dat bepaalde teksten rechtstreeks zijn overgenomen van onze webshop. Hier zitten ook eigendomsrechten aan vast.

Wij verzoeken u om binnen 14 dagen het logo, de huisstyle en onze overgenomen teksten te veranderen. Wij zullen geen jurist inschakelen indien u dit veranderd. Als u dit niet veranderd zullen wij na 14 dagen serieuze stappen ondernemen."

Kan iemand mij vertellen wat hiervan klopt? Ik heb zelf het vermoeden dat ze ons niet zoveel kunnen maken.

Geachte heer,

U mag geen bedrijfsnaam gebruiken die bij het publiek (bijvoorbeeld bij klanten of leveranciers) verwarring kan veroorzaken omdat de naam lijkt op een al bestaande bedrijfsnaam. Of er verwarring kan ontstaan, hangt onder andere af van:
de gelijkenis in naam;
de mate waarin de activiteiten op elkaar lijken;
de overlap van het werkgebied, dus het gebied waar de onderneming actief is.

Na vaststelling van bovenstaande kan ik u meer uitgebreid adviseren.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag