Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste, ik heb een caravan gekocht met een huurder erin met een mondelinge overeenkomst.de huurder werk op de camping dus leek het veilig.
Nu heeft de huurder al 3 en een halve week niet meer betaald dat was 175 euro per week

Als de huurder niet betaalt is dat grond voor opzegging of ontbinding van de overeenkomst. (Natuurlijk zal de huurder wel eerst aangemaand moeten worden tot betaling.) Dat de huurder op de camping werkt is in principe niet van belang.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Moet ik naar de deurwaarder? Ben ik dan 3 en een halve week huur kwijt à 600 euro?


U bent het niet kwijt: de deurwaarder zal niet alleen een aanmaningstraject, gevolg door een huurontbindingsprocedure inzetten, maar ook aanspraak maken op achterstallige huur. Wordt die huur niet betaald, dan zal ook die meegevorderd (moeten) worden in de procedure waarin ontbinding van de huurovereenkomst wordt gevorderd. Bovendien kunt u vergoeding vragen van gemiste toekomstige huurtermijnen in geval de huurovereenkomst voor bepaalde tijd is aangegaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De huurder heeft zijn spullen meegenomen heeft de sleutels afgegeven bij de camping beheerder terwijl we hadden afgesproken dat hij het rest bedrag en de stookkosten zou betalen en de sleutel zou inleveren. Hij heeft geen vast woon adres en woont tijdelijk bij een vriend. De vogel lijkt gevlogen. Elk weekend moet hij werken op de camping daar ontwijkt hij mij. Hij neemt de telefoon niet op en liegt alles wat los en vast zit. Het moeilijke is dat de overeenkomst maar mondeling was. Ik ga deze week naar de deurwaarder kijken of er nog iets gedaan kan worden.


Prima, succes daarmee!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag