Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,
Ik had aangegeven om 4 weken voor mijn bevallingsdatum met verlof te gaan met akkoord van mijn baas.
Nu kreeg ik 6 weken voor de bevallingsdatum een ernstige verkoudheid met een droge keel en hoestbuien dit speelde eind maart in het begin van de coronacrisis. Ik werk in een winkels dus leek mij beter om thuis te blijven en het advies van het RIVM op te volgen aangezien klanten er ook op gebrand zijn dus heb ik mij ziek gemeld. Normaal gesproken had ik gewoon doorgewerkt en heb ik in de jaren ook wel bewezen.
toen gaf mijn baas na een paar dagen aan met de bedrijfsarts gesproken te hebben dat mijn verlof maar vast in moest gaan en ik maar een week extra vakantie op moest nemen zodat ik op dezelfde datum weer aan het werk zou gaan (één week omdat hij zogenaamd coulant wilde zijn). Ik heb een aantal keren gevraagd om zelf met de bedrijfsarts te spreken maar kreeg steeds geen telefoonnummer.
Ik was het niet eens met hun beslissing en belde het UWV. Ik kreeg gelijk en speelde dit door na mijn baas met de naam van de UWV medewerker. Na een maand niets gehoord te hebben dacht ik dat het geregeld was tot ik een brief kreeg met de aangepaste vervroegde datum.
dus weer het UWV gebeld, gelijk gekregen en ze zouden mijn baas een brief sturen met de juiste datum.
denkend dat het wederom geregeld was omdat ik niets van mijn baas had vernomen en eenmaal terug op mijn werk was vroeg ik mijn overuren kaart en zag dat mijn verlof toch een week eerder is gestart en er toch een week vakantie is ingehouden zonder mijn toestemming. Mijn baas werd kwaad en wil het uitvechten tot het gerecht. Weer het UWV gebeld, gelijk gekregen maar ze kunnen niets doen omdat het nu een juridische zaak is geworden. Juridisch loket gebeld en de enige oplossing is een mediator of advocaat wat mij dus veel geld gaat kosten. Ben geen lid van een vakbond of rechtsbijstand. Dus mijn baas komt er gewoon mee weg.
Kan ik hier nog iets mee?

Ziek = ziek. Uw werkgever beslist niet of u wel/niet ziek bent. Dat doet de bedrijfsarts. Indien u het met het oordeel van de bedrijfsarts niet eens bent, dan kunt u bij het UWV een deskundigenoordeel vragen. Wat uw werkgever doet, mag dus niet.

Wanneer uw werkgever bij zijn standpunt blijft, dan is de enige mogelijkheid een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij te ,raadplegen. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Afhankelijk van het gezinsinkomen/vermogen komt u misschien in aanmerking voor gefinancierde rechtshulp -> zie website Raad voor Rechtsbijstand.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag