Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Beste heer/mevrouw,

Via via heb ik gehoord dat er aangifte is gedaan tegen mij. Wat de precieze aanklacht is, weet ik dus niet. Maar ik vroeg me af wat dit nu betekend voor mij.
In een uitgaansgelegenheid heb ik een meisje die mij emotioneel leed heeft toegediend vastgepakt en haar letterlijk gezegd: 'Ben jij wel goed bij je hoofd'? Door betrokken emoties heb ik dat wat hardhandig gedaan, wat uiteraard niet de bedoeling was. Nu maak ik me toch een beetje zorgen omdat ik een juridische opleiding doe en ik mijn toekomst misschien in gevaar heb gebracht. Wat voor bewijzen moeten er zijn? Ik heb gehoord dat twee van haar collega's een verklaring hebben afgelegd. Ik heb gesproken met een collega van mij die aanwezig was en alles heeft gezien, en hij vond het overdreven en gemeen. Omdat zij weet dat ik een juridische opleiding volg. Het wordt naar mijn idee erg opgeblazen en overdreven, want naar mijn mening en tevens die van mijn collega, was er niet meer aan de hand dan een kleine ruzie wat zo de wereld uit was.
Weet u wat ik kan doen? Moet ik zelf contact opnemen met de politie of maar afwachten?

Ik raad u aan om te wachten tot de politie contact met u opneemt.

Beoordeel dit antwoord:

Afwachten lijkt mij inderdaad ook de beste oplossing. Vooral omdat u zelf aan aangeeft dat u via via hebt gehoord dat zij aangifte heeft gedaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag