Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste heer/mevrouw,

Sinds een klein jaar heb ik samen met een vriend een webwinkel in de vorm van een v.o.f.
Nu heeft mijn vennoot onverwachts bepaald uit de vennootschap te treden.
Ik heb o.g.v. het vof-contract 3 maanden de tijd om te bepalen of ik er ook mee stop en we de onderneming liquideren of ik als eenmanszaak verder zal gaan.
Nu beweert de uittredende vennoot dat de webwinkel (de feitelijke website) plots van hem is en ik hier slechts mee verder kan als ik hem hier een onredelijk groot bedrag voor betaal. Dat de website van hem is klopt niet. Het bedrijf heeft hier altijd voor betaald (hosting) en het maken van de website was zijn taak in onze samenwerking. De vennoot heeft mijn rechten tot de website aangepast waardoor ik de webwinkel niet meer kan beheren en is niet bereid het volledige beheer weer te delen.
De vennoot ziet de website dus plots als 'inbreng' en wilt daarvoor vergoed worden. Echter is deze 'inbreng' nooit vastgelegd of besproken. Het maken van de website was één van zijn werkzaamheden binnen de vof.
Ik zou graag door willen met de onderneming, maar met deze onredelijke prijs is dat zo goed als onmogelijk. Daarnaast wordt al duidelijk dat de uittredende vennoot bij liquidatie alles zal tegenwerken (de volledige boekhouding wordt opeens betwist door de vennoot).
Ik wil mijn werk/onderneming niet verliezen.

Alle hulp is welkom

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag