Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste heer/mevrouw, na een lang traject van ongeveer 2 jaar (ziekenhuisonderzoek, second opinion) heeft mijn vriend vorige week een reïntergratieplan getekend waar hij niet achter staat. In hoeverre is deze overeenkomst bindend? Mag hij hierop terugkomen? Het plan betekent het niet mogen uitvoeren van zijn gebruikelijke werkzaamheden, nu vervangend werk binnen het bedrijf en teruggang in loon en andere werktijden. Het vervangend werk is onontkoombaar, maar mag hij zomaar gekort worden in zijn huidige loon?
Het reïntergratieplan zou vandaag starten, ware het niet dat hij vrijdag een kar van het werk, met zware matten erin, op zijn voet heeft gekregen. Hij heeft vrijdagavond via de SEH foto's laten maken en daar bleken er haarscheurtjes in zijn middenvoetsbeentjes te zitten. Hij heeft daarbij een zware kneuzing opgelopen. Advies van de chirurg: niet belasten, voet omhoog en zorgen dat zwelling afneemt. (hij kan momenteel geen schoen aan en kan niet op de voet staan)
Vanmorgen had hij een afspraak bij de Arbo-arts. Deze zei dat hij ook dan gewoon naar het werk kan, mits er vervangend werk voor hem is (heeft de voet niet bekeken).
In hoeverre is het advies van de Arbo bindend? (huisarts en chirurg adviseren rust, voet omhoog).
Ik ben benieuwd naar uw reactie.

Als u het niet eens bent met de arbo arts dan kunt u een second opinion vragen bij het UWV. Maar als ik het goed begrijp geeft de arbo arts aan dat als er vervangend werk is dat hij kan doen met de voet omhoog dat hij dan kan werken. Dat is toch niet in strijd met wat de huisarts en chirurg heeft gezegd. Die zeggen ook voet omhoog en niet belasten en zorgen dat zwelling afneemt maar die zeggen toch niet dat als het been omhoog ligt uw vriend niet kan werken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag