Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste Heer/mevrouw

Mijn man wil bij mij weg, maar er is nog niks geregeld voor de scheiding
Het enige wat hij geregeld heeft is dat hij per januari in Polen gaat wonen. Dit heeft hij geregeld zonder toestemming aan mij of de kinderen te vragen en zonder een gesprek met ons . Dit is ons medegedeeld
Nu zou ik graag willen dat hij zijn huissleutel inlevert zodat hij hier niet zomaar binnen komt lopen
Hij komt nu gewoon zelf naar binnen , wel meldt hij als hij komt , ik vind dit geen prettige situatie!!
Ik blijf straks in het huis wonen

Wat is mijn recht? Kan ik dit eisen?

Mvg Yvonne Brekelmans

Zolang als dat u of de kinderen geen toestemming geven, kan hij dit misschien wel willen, maar mag hij dit niet doen, u mag dit inderdaad via de scheiding vast laten leggen dat u daar geen toestemming voor geeft, doet hij het vervolgens wel, dan wordt het een strafzaak.

Qua de huissleutel is het een beetje een lastige situatie, gezien hij, neem ik aan, op het adres ingeschreven staat en hij dus per wet niet direct de sleutel in hoeft te leveren, zelfs niet na een scheiding.

wat u eventueel kunt doen is via de woningbouw de sloten laten vervangen, tenminste als het een huurhuis betreft, en bij de gemeente een onderzoek laten starten dat hij niet meer op het adres woonachtig is.

dit onderzoek kan even duren, maar hij zal dan van het adres afgehaald worden, waarna hij, als hij weer zou komen, ongeacht of hij het aankondigt, verzocht kunt worden door uzelf of eventueel door de politie om te vertrekken, doet hij dit vervolgens niet, dan wordt het huisvredebreuk.

Beoordeel dit antwoord:

Uw ex mag beslissen te wonen waar hij wil maar moet de huissleutel direct inleveren zodra hij niet meer in de woning woont. Als de kinderen minderjarig zijn moeten er goede afspraken gemaakt worden over bezoek in en uit Nederland. Er zijn overigens dan nog wel meer zaken te regelen, was u getrouwd of samenlevend?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag