Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Beste heer, mevrouw,

Kunt u meekijken naar de brief hieronder of ik een case heb?

Alvast bedankt.

Groeten,

---
Betreft: Aansprakelijk stellen schade


Beste,

Naar aanleiding van het ongeval van 2 februari 2014 zend ik je deze brief.

Je hebt op 2 februari 2014 een onrechtmatige daad gepleegd waardoor ik schade heb geleden waarvan de omvang thans nog niet (geheel) vaststaat.

De onrechtmatige daad is gelegen in het navolgende:

In de nacht van zaterdag 1 februari op zondag 2 februari rond half vier in de ochtend kwam je vanuit een zijstraat van een ongelijkwaardig “kruispunt” voor mij de weg op, zonder verlichting. (Er is in die situatie sprake van een doorgetrokken trottoirband en dus een uitritsituatie, zie eventueel bijgevoegde foto.)

Ik kon niet op tijd remmen en botste met zo’n 30 km/u frontaal schuin op de voorkant van je fiets. Ik vloog direct uit de pedalen over de kop over jou heen. Ik stel me voor dat met jou iets vergelijkbaars gebeurde. Ik stond op om te kijken of je ok was en na korte controle hebben we gebeld met mijn huisarts of eigenlijk de spoedeisende hulp van het Diakonessenziekenhuis. Daar zijn we samen naartoe gelopen.

(Indien nodig kan ik uitweiden.)

Hierbij stel ik je aansprakelijk voor de door mij geleden schade. Ik zal mijn racefiets naar de fietsenmaker brengen om de schade te laten opmeten.

Groeten,

...

Geachte vragensteller,

De schrijver van de brief stelt dat hij - als fietser - op de kruising voorrang had en dat u - eveneens als fietser - hem voorrang had moeten verlenen. Als hetgeen de wederpartij stelt in zijn brief juist is, dan heeft u de voorrangsregels overtreden en dient u in beginsel de schade te vergoeden.

Bij de beantwoording van de vraag ben ik uitgegaan van bovenstaand feitencomplex. Dit betekent dat u uit een straat kwam gefietst met een zogenaamde \"uitritconstructie\" en u al het verkeer op de kruisende weg voorrang had moeten verlenen. Ik kan op dit moment niet beoordelen of er sprake was van een dergelijke uitritconstructie. Wellicht zou u mij de foto kunnen e-mailen.

Het feit dat u mogelijk aansprakelijk bent wil echter nog niet zeggen dat u 100% van de schade moet betalen. De wederpartij stelt immers dat hij 30 km per uur op een kruising af fietste. Ik ben van mening dat de wederpartij zijn snelheid aan de verkeerssituatie had moeten aanpassen en dat hem in ieder geval een gedeelte eigen schuld treft. Voorrang krijgen is immers geen recht!

Beoordeel dit antwoord:

Geachte vragensteller,

De brief ziet er op het eerste gezicht goed uit. Voor de volledigheid kunt u toevoegen dat u met deze brief de verjaring wilt stuiten. Ook raad ik u aan deze brief per aangetekende post te verzenden.

Ik lees dat u letsel heeft opgelopen. In dat geval is het verstandig een letselschadespecialist in te schakelen. Dat is een jurist / advocaat, welke u kan helpen bij het verhalen van uw schade. Dat betekent dat zij uw schade kunnen berekenen, onderhandelen met de wederpartij etc. Mocht de wederpartij aansprakelijk zijn, dan is deze juridische hulp in principe kosteloos.

Ik wens u veel sterkte en mocht u dat wensen, dan kunt u nader contact met mij opnemen. Ik help u graag verder.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag