Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Beste heer / mevrouw,
Als een zaak over mishandeling met ernstig letsel geseponeerd is wegens geen getuigen, maar wel bewijs hebben dat het letsel door mishandeling is veroorzaakt, kan hier een juridische zaak door een advocaat worden opgezet?

Ja zeker dat staat los van elkaar. Indien u rechtstreeks contact opneemt kunnen we dit verder bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Ja ook als een zaak geseponeerd wordt wegens gebrek aan bewijs kan mogelijk toch de schade geclaimd worden. Het is dan wel de vraag hoe aangetoond kan worden dat het letsel veroorzaakt is door de mishandeling maar als dat mogelijk is dan kan via het civiele recht schade worden geclaimd.

Beoordeel dit antwoord:

Aan bewijs in een strafzaak worden hogere eisen gesteld, dan aan bewijs in een civiele zaak. Daardoor komt het geregeld voor dat een strafzaak wordt geseponeerd of tot vrijspraak leidt, terwijl de civiele schadevergoedingsvordering wel door de rechter wordt toegewezen.
Ik adviseer u om contact op te nemen met een ervaren letselschade advocaat. Indien u dit wilt, kan ik u in het verdere traject begeleiden. Als u dit wilt, kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Allereerst bedankt voor uw reactie. Als wij te horen hebben gekregen dat wij een bepaalde vastgestelde vergoeding krijgen vanaf Juli via de slachtofferhulp. Is dat het zelfde als dat we een vergoeding of iets dergelijks kunnen verhalen via een advocaat?
Daarnaast mijn vraag of een dergelijke procedure ook kan resulteren in een veroordeling van de veroorzaker van deze mishandeling?


Blijkbaar heeft u een aanvraag gedaan bij het schadefonds geweldsmisdrijven en dat krijgt u daarvan een eenmalige uitkering. Als u meer schade heeft kunt u proberen om uw schade te verhalen op de dader. Als de dader of zijn verzekeraar niet betaald kunt u daartegen een procedure voeren. De dader kan dan ook veroordeeld worden. Wel moet u er rekening mee houden dat als u van de dader schadevergoeding ontvangt dat u het bedrag aan het schadefonds misschien deels of geheel moet terugbetalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag