Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste Dhr./ Mevr.,

Graag stel ik u een vraag betreffende het opstellen van een testament na een relatiebreuk.

Mijn vriend en ik hebben na 5 jaar onze relatie verbroken. Echter hebben wij 2 jaar geleden een huis gekocht. Mijn vriend heeft een eigen zaak, hij had hierdoor wat problemen met het verkrijgen van een hypotheek. Hierdoor heeft hij mij een schenking gedaan, op papier, die samen met mijn hypotheek de waarden van het huis betreft. Hij wilde na het ondertekenen van het koopcontract, het huis staat volledig op mijn naam, de schenking alsnog omzetten in een hypotheek op zijn naam, echter is het daar nooit van gekomen. Ik heb uiteindelijk de schenking opgegeven aan de Belastingdienst.
Nu onze relatie ten einde is, wil hij de schenking terug en spreekt over een lening. Dit is hoog opgelopen, waardoor hij nu aangeeft dat hij enkel wil dat de schenking na mijn overlijden naar zijn kinderen gaat.
Ik wil dit overwegen, echter wel onder bepaalde voorwaarden. Hierbij denk ik aan het feit dat ik bijvoorbeeld wel moet kunnen verhuizen, zonder dat bedrag dan opeisbaar is. Of als ik een nieuwe relatie mocht krijgen het geld niet opeisbaar wordt. Mocht ik komen te overlijden en het geld is 'op' door bijvoorbeeld de inleg in een zorginstelling , dat hiervan geen schulden doorberekend worden aan eventuele nabestaanden.

Zijn er valkuilen waar ik rekening mee moet houden? Ook belastingtechnisch?

Alvast dank voor uw tijd!
Met vriendelijke groet,

C.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag