Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


beste ,

Bij een internet bedrijf heb ik 4 jaar een site gehad , Deze heb ik ieder jaar netjes betaald , en in 2007 heb ik deze site opgezegd !. hiervan heb ik wel de email bevstiging van het internetbedrijf , waarin ze dit bevestigen. In 2007 is het bedrijf ook verhuist van roosendaal naar een andere stad. Hierbij moesten dus ook alle domeinamen etc verhuist worden.
In 2010 kreeg ik opeens van het internet bedrijf een rekening van 472 eur waarbij ze aangeven dat ik al 3 jaar niet heb betaald voor mijn website.??????

Dus ik heb ze geinformeerd dat ik dit ga betalen omdat ik al heb afegzegd etc.
Zij hebben dus het incassoburo ingeschakeld en maart 2011 kreeg ik mijn eerste brieven van het incasso. Ook aan hun heb ik duidelijk uitgelegd dat ik heb afgezegd et, Deze correspondentie liep tot nov 2011. Daarna is mij via de telefoon bevestigd door het internetbedrijf dat mijn bedrag niet inbaar is .

Nu Juli 2012 , krijg ik weer een brief van het incassoburo dat als ik niet betaal viaa de rechter gaat worden

Mijn Vragen :

_ Ik heb toch een emeailbevstiging van het bedrijf dat ik al in 2007 heb opgezegd. Is dit niet genoeg bewijs ?

- Waarom heeft het internet bedrijf mij niet ieder jaar een acceptgiro gestuurd dat ik iets moet betalen , maar hebben ze 3 jaar gewacht voodat ze een rekening stuurden ?

Is een emailbevestiging mag als bewijs worden gebruikt.

Waarom het bedrijf 3 jaar wacht weet ik ook niet en is eigenlijk ook niet zo belangrijk. De vordering is in ieder geval nog niet verjaard.

Maar laat u niet afschrikken door het incassobureau dat ze de rechter inschakelen want de kans is klein dat ze dat doen en als ze het al doen dan heeft u een volstrekt plausibel verhaal en het emailbericht als bewijs dus u maakt een goede kand in een procedure.

Ik adviseer u daarom naar het incassobureau te reageren met de mededeling dat u niets meer verschuldigd bent omdat u de site in 2007 al heeft opgezegd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Robert ,
Dank u wel voor het antwoord

Mijn vraag nu is , Het incassoburo heeft ook mijn email gezien warin het bedrijf dit bevestigd , dat ik al in 2007 had opgezegd.
Waarom blijven zij doorgaan met te proberen te incasseren. Ik heb bijv vragen gekregen of ik ook een opzeggingsbrief had ontvangen etc .


Het incassobureau krijgt waarschijnlijk of alleen betaald als u betaald of krijgt een bedrag per uur dat ze aan uw zaak werken. Zij zullen dus alles proberen om u te laten betalen. Maar als ze naar de rechter moeten gaan dan moeten ze een deurwaarder betalen en kosten van de rechtbank (griffierecht) Dat is meestal zo'n grote hobbel dat ze dan afhaken. U moet het natuurlijk zelf weten maar ik zou het risico wel durven te nemen dat ze niet naar de rechter gaan of dat de rechter u in het gelijk stelt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag