Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Begin oktober 2019 is mijn moeder gestorven. Haar woning zou verdeeld moeten worden over 5 erven n.l. 2 dochters en 3 kleinkinderen. Een dochter is al eerder gestorven, in haar plaats erven haar 3 kinderen.

We dachten het huis te verkopen, echter mijn zus dacht dat de landbouwgrond aan de straatkant kon worden omgezet naar bouwgrond Dit heb ik in een principeverzoek aan het gemeentebestuur gevraagd, dit kon door diverse redenen geen bouwgrond worden. Dus we wilden het huis verkopen, echter mijn zus wil zo`n hoog bedrag voor het huis dat absoluut onredelijk is.

Na het overlijden van mijn moeder is al gelijk de eerste week na het overlijden, ingebroken in de woning. Daarna is er een volgende inbraak geweest, ze hebben de waterleiding in de keuken en boven op de badkamer vernield, waarbij het huis enorme schade heeft opgelopen. We hebben op advies van het onderzoeksbureau een contra-expert ingeschakeld. Dit bureau heeft de schade opgemaakt. Mijn zus is het tot op heden nog steeds niet eens met de schade die ze hebben opgenomen en wil de akten niet tekenen. Vandaag heb ik gebeld naar het bureau en nu hebben ze beslist dat deze schade uitgekeerd zal worden, meeste stemmen gelden, en dat ze zich verder van de zaak terug trekken.

Inmiddels hebben mijn 2 neven, mijn nichtje en ik een aangetekende brief naar mijn zus gestuurd waarin we vragen wat de reden is dat ze de akten van de contra-expert niet wil tekenen. Daarnaast geven we aan dat we tot verkoop van de woning willen overgaan en vragen haar hierop schriftelijk te reageren binnen de 2 weken. Helaas hebben we tot op heden niets van haar gehoord, het is nu bijna 3 weken geleden dat de brief verstuurd is.

Mijn vraag aan u, wat is er mogelijk om toch tot verkoop van de woning te kunnen overgaan. Wat zouden we zelf nog eventueel kunnen doen om toch tot verkoop van de woning te komen?

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw reactie!


Met vriendelijke groeten,
Josien Smeets

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag