Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Besluit crypto-bedrijf terugdraaien?

Ik heb een account aangemaakt bij een online cryptowisselings website om daar cryptomunten in te kopen en te gebruiken om online aankopen mee te doen. Tijdens het aankoopprocess heb ik een extern wallet adres moeten toevoegen om deze munten naar toe te sturen, maar heb ik een fout gemaakt en het adres van de winkel waar ik de munten uitendelijk wil gebruiken gegeven. De winkel verkoopt wiet en benodigdheden, waardoor ik de gebruikersvoorwaarden van de website heb gebroken onder het mom van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Oftewel de Wwft. (https://www.rijksoverheid.nl/documenten/richtlijnen/2020/07/21/algemene-leidraad-wet-ter-voorkoming-van-witwassen-en-financieren-van-terrorisme-wwft)

Ik heb met de klachtenafdeling van we website gecorrespondeert en mijn argumenten gegeven waarom ik geloof dat ik als particulier geen grootschalig witwasser ben of terrorisme financier, maar ze willen daar geen gehoor aan geven.

Ik heb een melding gedaan bij De Nederlandsche Bank dat naar mijn mening de website mij onterecht behandelt heeft, maar zij kunnen geen bemiddelaar zijn tussen een van de bedrijven waar ze toezicht op houden en mij. Ik heb een mail geschreven (maar nog niet verzonden) waarin ik mijn argumenten voorleg aan de DNB waarom ik denk dat website zich niet aan hun verantwoordelijkheid hebben gehouden m.b.t. de Wwft.

Ik geloof dat ik onterecht een sanctie ben opgelegd en wil dit graag aanvechten, maar ik weet niet hoe. Vandaar dat ik dus hier de vraag stel, hoe kan ik er voor zorgen dat de sancties die de website mij opgelegd heeft kan opheffen? Welke rechten of gereedschappen heb ik tot mijn beschikking?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag