Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Beslaglegging bankrekening?

Vorige week is onze bankrekening geblokkeerd door beslaglegging van het bedrijf C. dat de gemeentebelastingen int voor onze gemeente. Wij hebben echter maandelijks een bedrag betaald. Op het exploot staat een onjuist bedrag vermeld wat nog open staat. De laatste termijn wordt 20 december a.s. betaald (€ 235,00). Ook staan er bedragen op van voorgaande jaren, terwijl alle belastingen zijn betaald.
Hoe kunnen wij deze beslaglegging weer ongedaan maken en is het rechtmatig wat C. doet?

Ik begrijp dat dit een erg stressvolle situatie kan zijn. In de eerste plaats is het belangrijk om te weten dat als een partij beslag heeft gelegd en je bent het er niet mee eens, je een procedure bij de rechtbank kunt starten om het gelegde beslag op te heffen. Dit heet een kort geding.

Je kunt proberen de situatie eerst informeel op te lossen voordat je naar de rechtbank stapt. Je zou bijvoorbeeld bewijs van alle betaalde belastingen kunnen verzamelen en dit naar het invorderingsbedrijf sturen met een begeleidende brief. Leg uit dat er een misverstand is geweest en vraag hen of ze bereid zijn het beslag op te heffen.

Als je er niet uitkomt en je besluit een kort geding te starten, is het noodzakelijk dat je zo snel mogelijk juridische hulp zoekt. Het is doorgaans niet eenvoudig om een kort geding op eigen houtje te voeren.

Wat betreft de vraag of wat het bedrijf doet rechtmatig is, dat is moeilijk te zeggen zonder alle omstandigheden en documentatie te kennen. Ze hebben het recht om beslag te leggen als ze kunnen aantonen dat er nog openstaande schulden zijn. Het hangt echter ook af van wat er precies fout is gegaan - bijvoorbeeld, of er een fout is gemaakt in de berekening van de schuld, of als ze niet de juiste procedure hebben gevolgd bij de beslaglegging.

Ik hoop dat dit helpt. Het beste advies dat ik kan geven is om zo snel mogelijk juridisch advies in te winnen. Een gespecialiseerde jurist of advocaat kan je helpen je opties in kaart te brengen en uit te leggen wat je rechten zijn in deze situatie. Succes!
---------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag