Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beroep op wet onrechtmatige betalingen?

Mijn huidige schoondochter heeft een vroegere relatie gehad. Haar ex en zij zelf woonden samen op basis van een samenlevingscontract. Tijdens deze periode hadden zij beiden een uitvaartverzekering afgesloten. De premie voor beide verzekeringen werd door haar ex betaald middels afschrijving van zijn bankrekening. Vijf jaar geleden is deze relatie stuk gelopen. Nu wil het geval dat haar ex tot en met april 2023 de premie voor haar verzekering heeft doorbetaald en heeft mijn schoondochter aangegeven dat hij deze premie nu van haar gecompenseerd wil zien. Mijn schoondochter was hier door geschrokken en overdonderd en heeft binnen een uur een bedrag van Euro 750,00 aan hem overgemaakt.

Ik heb mij daar eens in verdiept en volgens mij kan zij dit bedrag van hem terug eisen op basis van de wet "onrechtmatige betalingen", omdat er geen juridische grondslag is op basis waarvan zij hem dit bedrag verschuldigd is. Ik heb ook begrepen dat dit anders zou zijn als dit een premiebetaling was geweest voor lijfrente, levensverzekering of overlijdensrisicoverzekering, echter daar is hier geen sprake van. Het is m.i. de verantwoording van de ex welk bedrag, voor wie, en aan wie, hij betaalt en kan hij genoemd bedrag toch niet juridisch claimen bij mijn schoondochter? Zeker niet als dit gaat over de periode dat hun samenlevingscontract niet meer van toepassing was?
Graag hoor ik of u mijn redenering ondersteunt, of dat er wellicht andere gronden zijn op basis waarvan mijn schoondochter het genoemde bedrag kan terug eisen.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag