Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beperking concurrentie beding in contract?

Ik wil van baan veranderen. Mijn huidige werkgever is een onderneming met veel activiteiten in mijn sector (machine leverancier voor de halfgeleiderindustrie). Ik heb toen ik het arbeidscontract tekende laten opnemen dat het concurrentie beding alleen van toepassing is op de activiteiten van de business unit waar ik voor werkzaam ben (wafer separation technology and plasma etching technology) en niet voor de andere activiteiten van het moederbedrijf.
Ik wil nu overstappen naar een ander bedrijf wat een concurrent is voor andere afdelingen van mijn huidige werkgever. In de onderstaande paragraaf van mijn contract dacht ik dat ik het goed had op laten zetten maar ik twijfel nu of het laatste deel van de paragraaf ruimte opent. laat dat ik niet kan werken voor een bedrijf waarvan de activiteiten gelijk zijn als die van mijn huidige werkgever met al zijn verschillende activiteiten.
Ik heb hieronder de desbetreffende paragraaf gekopieerd. Ik hoop dat u uitsluitsel kan geven of dit een beperking is of niet.

12.1 Without the prior written approval of Employer, both during the employment agreement and during a period of twelve (12) months after termination of the employment agreement, Employee shall not be involved in The Netherlands, United Kingdom, Ireland, Germany, Belgium, Switzerland, Scandinavia, China, Hong Kong, Japan, Singapore, Malaysia, South Korea, Taiwan, Canada or the U.S.A., whether financially or in any other way, or participate in the incorporation or the conduct of business of any company, the activities of which are identical with, similar to or related to the activities carried out within Employer and its affiliates, related to wafer separation technology and plasma etching technology, whether against a compensation or not, nor will Employee be employed by a company the activities of which are identical with, similar to or related to the activities carried out within Employer and its affiliates or work for such a company in any other way, whether against compensation or not.

In een tijdelijk contract is het normaal gesproken niet toegestaan om een concurrentiebeding op te nemen, tenzij er sprake is van zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen. Als de werkgever kan aantonen dat dergelijke belangen aanwezig zijn, kan er een concurrentiebeding in het contract worden opgenomen. Het contract moet echter een duidelijke motivatie bevatten waarom deze belangen als zwaarwegend worden beschouwd. Zonder deze motivering is het concurrentiebeding niet rechtsgeldig.

Mocht u nog andere vragen hebben kunt u mij bereiken op info@dutchlawadvice.com

Met vriendelijke groet,

Shamina Balaydin

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag