Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beoordelingsgesprek zonder functioneringsgesprek

Bij mijn werkgever heb ik een jaarcontract. Dit loopt van 13 april 2021 tot en met 12 april 2022. In het najaar heb ik een intentieverklaring gekregen waarbij gesteld werd dat bij gelijk functioneren mijn contract verlengd zou worden voor onbepaalde tijd.
Kort geleden gaf mijn werkgever in een beoordelingsgesprek plotseling aan mijn contract niet te willen verlengen. Nu vraag ik mij af of dat juist is, zonder functioneringsgesprek tussen de intentieverklaring en het beoordelingsgesprek.
Ik ben benieuwd naar uw antwoord.

Met vriendelijke groet,

De werkgever is in beginsel vrij om te beslissen het contract niet te verlengen. Soms mag dat niet, bijvoorbeeld als een aantoonbare afspraak is gemaakt dat het contract (wel) zou worden verlengd. De werkgever moet schriftelijk uiterlijk een maand voor afloop aangeven of het contract verlengd wordt. Als hij dat nalaat wordt hij aan u een aanzegvergoeding verschuldigd van maximaal een maandsalaris (afhankelijk van hoe lang hij met de aanzegverplichting in gebreke is). Die vergoeding moet u wel binnen 2 maanden na de ontslagdatum via de kantonrechter hebben opgeëist, anders vervalt de vergoeding. Als u wilt overleggen verwijs ik u naar de profielpagina voor mijn contactgegevens.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag