Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ben ik verplicht mee te werken aan het voorstel van Veilig Thuis om een gesprek met mijn kinderen te hebben na één incident?

Ik en mijn partner hebben enkele weken geleden ruzie gekregen. 2 van onze kinderen kregen ruzie met elkaar, toen 1 van hun heel boos werd heeft mijn man hem een klap op zijn been gegeven. Ik ben er toen tussen gesprongen en vervolgens heeft hij mij ook aangeraakt. Ik heb vervolgens de politie gebeld die dit heeft genoteerd en veilig thuis heeft ingeschakeld. Ik wil benadrukken dat dit een incident is geweest. Hij zat al enkele weken ziek thuis, ikzelf was bezig met studeren voor een tentamen waardoor de zorg van de kinderen die dagen op hem terecht is gekomen. Dit icm met de pijn en het feit dat de kinderen die dag al meerdere onderlinge ruzies hebben gehad, is het geescaleerd. Er is zeker geen sprake van structureel huishoudelijk geweld. Nu wilt veilig thuis graag de kinderen spreken en ik heb het hier erg moeilijk mee. Ik heb de kinderen na het incident natuurlijk gesproken over wat er is gebeurd, dat dit niet hun schuld is.
Ik weet nu niet zo goed wat ik hiermee aan moet en ben bang dat het ze eerder zal schaden dan dat ze er baat bij hebben. Ik weet niet wat de gevolgen zijn, worden we nu gezien als kinder mishandelaars? Zal er sowieso een plan opgesteld worden? Het is me allemaal onduidelijk. Of als ik zelf contact opneem met het wijkteam, werkt dit in ons voordeel?
Ik en mijn man hebben uiteraard nog een goed gesprek gehad over de gebeurtenis. Ik zit er enorm mee in mijn maag, vooral omdat de kinderen verder gelukkig zijn, er geen verdere zorgen zijn. Ik hoop dat iemand me gerust kan stellen of in ieder geval perspectief kan bieden want ik zit er helemaal doorheen.

U staat zeker niet ineens als kindermishandelaars te boek. Feit is wel dat deze situatie zorgen heeft opgeroepen bij de politie. Onder de door u geschetste omstandigheden komt er eigenlijk altijd een zorgmelding. Veilig thuis doet vervolgens onderzoek. Uit dat onderzoek kan ook voortkomen dat er verder niets speelt thuis en dat dit een incident is geweest. U doet er dan wel goed aan uw volledige medewerking te verlenen aan dat onderzoek en uw kinderen dus ook met de betreffende medewerkers te laten praten. Uiteraard is de leeftijd van de kinderen daarbij wel van belang. Als u niet meewerkt, roept dat alleen maar meer vragen op helaas. Sterkte met de afwikkeling van deze situatie. Mocht de uitkomst van dat onderzoek ondanks alles negatief zijn, dan kunt u altijd even contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag