Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Beledigen parkeertoezicht

Ik kreeg een boete van 409 euro voor het parkeren op een invalideplaats. De bon was net uitgeschreven toen ik aankwam en de parkeertoezichter informeerde mij erover. Toen ik wegreed zag ik ze elders bonnen staan uitschrijven. Ik werd ineens zo kwaad, dat ik toeterde en mijn middelvinger op stak. Uiteraard hebben ze mijn gegevens. Kan ik nu ook nog een boete/straf krijgen voor het beledigen van een ambtenaar in functie? Hoe is dit te bewijzen? Ik kan toch ook hebben gezwaaid?

Beste vrager,

Heeft u een boete of ene strafbeschikking gekregen voor het fout parkeren? Ingeval van het laatste kunt u desgewenst verzet aantekenen. Zie de verzetschriftgenerator op de site van mijn kantoor.

De kans dat u alsnog een strafbeschikking of proces-verbaal krijgt wegens belediging oid lijkt me niet heel groot, maar het kan wel. Obv de eigen bevindingen en waarneming van de ambtenaren, kan een proces-verbaal worden opgemaakt. Als u ontkent dat u heeft beledigd, en twee ambtenaren zouden zeggen dat dat wel is gebeurd, dan zou de zaak in uw nadeel kunnen uitvallen.
Het zij herhaald: De kans lijkt me niet heel groot, maar houd uw post en telefoon even goed in de gaten de komende tijd. Mocht u een strafbeschikking of een uitnodiging voor een verhoor krijgen, raadpleeg dat direct een strafrechtspecialist.

Succes ermee, advocaat

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag