Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Belasting over jaarloon terugbetalen?

Vanmiddag kwam ik op mijn werk en onze salaris administratie medewerker liet mij onderstaande lezen. Zij kan mij niet vertellen wat dit inhoudt en ikzelf snap er niets van. Nooit eerder is dit gebeurt. Het betreft mijzelf en nog wat andere collega's waarvan ik namen verwijderd heb Vind het erg vreemd. Het gaat om onderstaande.....

In juli 2023 heeft 'bedrijf x' een nieuwe melding uitgeleverd voor medewerkers waarvan het jaarloon van 2022 niet toereikend gaat zijn voor 2023.
Het jaarloon van 2022 wordt gebruikt op 01-01-2023 om het bijzonder tarief percentage te bepalen. Het bijzondere tarief percentage wordt gebruikt voor alle extra verloningen, denk hierbij aan bonussen, vakantietoeslag etc. Dit wordt op een andere manier belast dan het normale salaris en meeruren.

Voor onderstaande medewerkers lijkt het erop dat het jaarloon niet toereikend gaat zijn, en dat de mogelijkheid bestaat dat de medewerkers bij de Belastingaangifte in 2024 een bedrag moet gaan terug betalen omdat zij, in 2023 te weinig inkomsten belasting heeft betaald.

Het gevolg van het verhogen van het jaarloon is dat alle extra verloningen tegen een ander percentage worden belast dan nu.

De kans is mogelijk te verkleinen door het jaarloon handmatig aan te passen, echter moet dat schriftelijk door de medewerker worden aangeven.
Ons advies is om contact op te nemen met bovenstaande medewerkers en het bovenstaande voor te leggen. Als zij het jaarloon wilt verhoging is het handig om dit per mail te laten bevestigen en de mail in het klantportaal toe te voegen.

Erop vertrouwende je hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag