Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Belabberde afwerking uitbouw buren

Onze buren zijn eind november 2022 gestart met een enorme verbouwing, vernieuwen en vergroten aan hun benedenverdieping. Aanbouw was 3 meter is nu 5,5 meter. Hier hebben ze geen vergunning voor. Dit was wel in goed overleg met ons. Helaas is de afwerking aan onze zijde belabberd.
Oude schutting muur is afgeslepen en de nieuwe buitenmuur is er tegenaan gemetseld. Stukje van hun oude daktrim zit nog aan onze zijde.
De muur is niet doorgetrokken, stopt en is een stuk lager ‘afgewerkt’ met dakleer, waardoor wij hoogstwaarschijnlijk hun regenwater overstort bij verstopping mogen gaan verwerken.
Na meerdere gesprekken en beloftes van de buurman en hun aannemer het anders te maken. De woorden van hun aannemer; het ziet er niet fraai uit. Nu zijn ze er uiteindelijk op terug gekomen en wordt er niets aangepast omdat dat niet kan, iets met koude brug. Of ja het kan wel maar dan mogen wij voor de kosten à € 3500 opdraaien. Ik heb al contact opgenomen met de gemeente; zij kunnen niets betekenen. En er is geen vergunning voor aangevraagd, maar dat is schijnbaar ook niet nodig.
Ik weet het niet meer. Ik heb geen zin kosten te maken aan een verbouwing die niet van ons is.
Hopelijk heeft u een advies hoe verder.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag