Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Begrip 'bereikbaarheid' bij gotenonderhoud huurwoning.

Kun je verwachten dat een huurder een trap of ladder heeft? Dit heeft te maken met het begrip 'bereikbaarheid'. Bij discussies tussen huurder en verhuurder zegt de verhuurder dat de huurder het gotenonderhoud moet betalen. Dit is alleen het geval als de goten bereikbaar zijn voor de huurder. De vraag is wat 'bereikbaarheid' is. De goten zitten ongeveer 2,5 meter hoog. Kun je dus van een huurder verwachten dat deze een trap of ladder heeft? Want alleen dan is de goot bereikbaar.

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de verantwoordelijkheden met betrekking tot onderhoud, waaronder de bereikbaarheid van het te onderhouden gebied. In uw geval lijkt het erop dat de verhuurder wil dat de huurder verantwoordelijk is voor het onderhoud van de goten.

De definitie van 'bereikbaarheid' in deze context is echter niet precies gedefinieerd in de Nederlandse wetgeving. Het zal normaal gesproken onderhevig zijn aan redelijkheid en billijkheid. In de praktijk zal er gekeken moeten worden naar de specifieke omstandigheden van het geval.

Iemand kan redelijkerwijs verwachten dat een huurder basisgereedschap bezit, maar het hebben van een ladder, vooral als deze lang genoeg moet zijn om de goten te bereiken, wordt vaak niet gezien als een basisverwachting. Bovendien wordt van belang geacht of de huurder fysiek in staat is om dergelijke taken uit te voeren.

Ook is het relevant om te kijken naar wat er in uw huurovereenkomst staat. In sommige contracten staat vermeld wie verantwoordelijk is voor wat voor soort onderhoud.

De huurcommissie kan mogelijk uitkomst bieden in uw geval. Dit is een onafhankelijke organisatie die beslissingen neemt over geschillen tussen huurders en verhuurders. Het zou verstandig kunnen zijn om professionele juridische hulp in te schakelen om uw precieze positie en mogelijke vervolgstappen te begrijpen.
---------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag