Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beëindigen tijdelijk contract

Op dit moment heb ik een arbeidscontract voor bepaalde tijd (1 jaar). Dit eindigt van rechtswege op 31-12-2022. Nu wil ik ivm een nieuwe baan dit contract voortijdig opzeggen. In het contract staat een artikel beëindigen dienstverband:
Het dienstverband kan door beide partijen worden beëindigd met inachtneming van een opzegtermijn en andere formaliteiten volgens de Nederlandse wetgeving. Dit geldt voor zowel Bedrijf als Werknemer.

Elke opzegging moet schriftelijk gebeuren en wordt geacht effectief te zijn gegeven op: de ontvangst ervan door de andere partij

Het Bedrijf heeft altijd het recht om de Werknemer te schorsen of te ontheffen van het verlenen van diensten, met dien verstande dat de beloning van de werknemer volgens de arbeidsovereenkomst gedurende die periode van schorsing of ontslag wordt doorbetaald.

Deze arbeidsovereenkomst eindigt automatisch op de dag waarop de werknemer aanspraak kan maken op op pensioen volgens de Nederlandse wetten

De werkgever claimt dat dit beding alleen betrekking heeft op einde contract datum wanneer er niet verlengd zal worden. Maar ik zie dat nergens staan en ga uit van een maand opzeg termijn.
Wie heeft nu gelijk?
BVD

Reactie van de vraagsteller

Aanvullend: Dit is reeds mijn 2de jaarcontract bij deze werkgever


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag