Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Bedrijfswagen in onderpand tot uitbetaling salaris?

Conflict met werkgever. Zij betaalt mijn salaris niet meer. Mag ik de bedrijfswagen die staat op mijn eigen terrein als onderpand laten staan totdat er weer betaald wordt?

Het is begrijpelijk dat u een manier zoekt om uw gemiste salaris te waarborgen. \"Onderpand\" is echter een specifieke juridische term waarmee bedoeld wordt dat een schuldenaar een eigendom overdraagt aan een schuldeiser om een lening te waarborgen. In deze situatie is het belangrijk om te benadrukken dat de bedrijfswagen eigendom is van het bedrijf en niet van u als werknemer, zelfs als de auto zich momenteel op uw privéterrein bevindt.

Het achterhouden van de bedrijfsauto kan zelfs juridische problemen veroorzaken en kan worden beschouwd als onrechtmatige toe-eigening of diefstal.

Het is beter om actie te ondernemen om betaling van uw salaris te verzoeken. Als uw werkgever in gebreke blijft bij het betalen van uw salaris, heeft u mogelijk recht om naar de kantonrechter te stappen om uw claim af te dwingen. U kunt ook een klacht indienen bij de Inspectie SZW.

De situatie is ingewikkeld en bevat diverse aspecten van het arbeidsrecht, dus het kan verstandig zijn om u te laten bijstaan door een arbeidsrechtadvocaat om ervoor te zorgen dat uw rechten worden beschermd."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag