Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Bedrijf slagboom aansprakelijk voor schade auto?

Tijdens een bezoek bij een bedrijf parkeerde ik mijn auto naast het gebouw net voor de slagboom die toegang gaf naar de parkeerplaats van het bedrijf. Tijdens mijn bezoek is er vermoedelijk iemand dwars door de slagboom gereden die daarbij tegen mijn auto aan is geklapt. De dader heeft zich niet gemeld. Ik schrijf hier dan ook vermoedelijk omdat niemand precies gezien heeft wat er is gebeurd. Er is enkel iemand komen melden bij de receptie dat de slagboom eruit lag tijdens mijn afspraak. Meest waarschijnlijke is een auto maar wellicht is er iets anders gebeurd waardoor de slagboom is afgebroken. Helaas zijn er ook geen camerabeelden van die exacte plek. De slagboom was in ieder geval compleet omgebogen en hing nog met een klein stukje vast aan de paal. De slagboom lag naast mijn auto op de grond waarbij het uiteinde van de slagboom precies het punt was waar de schade aan mijn auto zat.

De monteur die de slagboom kwam maken stond toevallig al achter mij geparkeerd en verklaarde dat hij mij naar de auto zag lopen terwijl ik de schade constateerde aan mijn auto. Ik heb vanuit het bedrijf inmiddels de werkbon doorgestuurd gekregen van de reparatie van de slagboom aangezien ze dachten dat deze wellicht kan helpen bij het claimen van de schade bij mijn verzekering. Echter is het nu achteraf de vraag wie er eigenlijk aansprakelijk is voor deze schade. De slagboom is namelijk van het bedrijf en deze heeft de schade aangericht.

In eerste instantie heb ik mij gewoon gemeld bij mijn autoverzekering welke aangaf dat we wellicht bij het waarborgfonds terecht kunnen hiervoor, maar ik kreeg van iemand anders de opmerking dat wellicht het bedrijf aansprakelijk is voor de schade aan mijn auto. Vandaar ook mijn vraag of het bedrijf hiervoor aansprakelijk gesteld kan worden?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag