Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Bedreiging door vriend strafbaar?

De man heeft op mijn voicemail dit gezegd: jij wil schaken, prima, pak je spullen maar je gaat eraan.
En dit een uurtje later: tijd om te sterven.
Ik vroeg me af hoe strafbaar dit is. En wat ik ermee kan doen.

De aanleiding was de volgende: hij zei mij dat hij een tumor had en laatst getrouwd was. Zondag 20 augustus was zijn laatste dag. 21 aug heb ik wat ik dacht zijn vrouw gecondoleerd maar die wist nergens van, niet dat zij zijn vrouw was of van de tumor. Nu blijkt dat hij alles gelogen heeft, hij heeft over veel meer dingen gelogen, zoals dat zijn vader kanker had wat niet waar was. Nu heeft zij hem vorige week ontmaskerd en dat nam hij mij niet in dank af. Hij had in zijn hoofd al een hele wereld met haar. En die fantasiewereld heb ik gesloopt. Ze zijn alleen vrienden die zo nu en dan wat leuks doen. De leugens zijn natuurlijk erg dom maar de bedreiging vind ik vele malen erger. En ik vroeg me af of ik er wat mee kan doen.

Goedemiddag,

Vervelende situatie waar u mee te maken hebt. De woorden die volgens u zijn geuit, zouden als een strafbare bedreiging kunnen worden aangemerkt. Het is aan te raden de opnames te bewaren als bewijs, indien u van plan bent aangifte te doen bij de politie. Alle omstandigheden in het geval zullen meegewogen worden om te oordelen of diegene vervolgd kan worden. Mocht u hulp/begeleiding nodig hebben gedurende het traject, dan kunt u gerust vrijblijvend contact opnemen.

Met vriendelijke groet,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord. Ik ben gister op het buro geweest, daar is een mutatie van gemaakt. Net niet genieg voor een echte aangifte. Tevens heeft de man mij voicemail weer ingesproken met de tekst:ik maak je kapot en ik begin bij wat jou het dierbaarst is.. daar bedoelt hij me zoontje mee van 5, want hij weet hoe dierbaar hij is. De politie vind ook dit niet genoeg om een aangifte te doen.


In principe mag de politie een aangifte niet weigeren. Dit is wettelijk vastgelegd. De vraag die u uzelf echter dient af te vragen is wat u met een aangifte wilt bereiken (bv. vervolging/gerechtigheid/schadevergoeding). Indien u geen verdere stappen wilt ondernemen, volstaat een mutatie ook om een dossier te kunnen opbouwen.

Met vriendelijke groet,

Dhr. mr. S. Leito

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik vind zelf dat ie vervolgt moet worden en gerechtigheid. vooral nu omdat hij mijn zoontje erbij betrekt. Mijn man heeft hersenletsel en die vind het allemaal spannend. Maar de politie zei dat dit niet genoeg is om een echte aangifte te doen.


Indien u uw naam en telefoonnummer mailt, zal ik contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken. U kunt mailen naar info@ferlei-legal.nl

Met vriendelijke groet,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag