Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Bedankt voor uw reactie. Het gaat hier over mijn zoon die, onder dwang,3 jaar geleden een handtekening gezet heeft om borg te staan voor zijn vader.Zijn vader (nederlander) is woonachtig in Duitsland, waar hij een nieuwe relatie is begonnen, en inmiddels is gehuwd. Die ondertekening, onder dwang, heeft in Duitsland plaats gevonden en het gaat om een groot bedrag. U kunt zich voorstellen dat ik mij als moeder grote zorgen maak over mijn zoon die hierdoor in de problemen is gekomen. Mij is niet bekend of de huidige echtgenote van mijn ex ook getekend heeft. Hoe kan ik als ex-echtgenote hier een rol in betekenen voor mijn zoon?

31 juli 2012, 11:47



--------------------------------------------------------------------------------

Hallo,

Hoe oud is uw zoon? Waar heeft hij zijn handtekening onder gezet? Was het een officieel document? Was er behalve zijn vader een getuige bij die kan bevestigen dat de tekening onder dwang is gezet? Erkent uw zoon ook dat de handtekening onder dwang is gezet?

Als uw zoon ouder is dan 18 en ook niet onder uw curatele staat kunt u niet veel betekenen. Als uw (meerderjarige) zoon zijn handtekening 'ongedaan' wilt laten maken kunt u het best een advocaat raadplegen om de mogelijkheden te bespreken. Een handtekening die onder dwang/bedreiging is gezet kan door de persoon die de handtekening heeft gezet worden vernietigd. Dit kan een rechter doen maar dat kan ook als er een ander persoon borg komt te staan. Zolang de overeenkomst niet is vernietigd is het rechtsgeldig en blijven de rechtsgevolgen ook in stand. Als het om een 'groot bedrag' gaat adviseer ik u te voorkomen dat de rechtsgevolgen in werking treden, voorkomen is immers beter dan genezen.

Voor meer vragen kunt u mij een e-mail sturen.

Met vriendelijke groeten,

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag