Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


AVG rechters van het zelfde gerecht mogen zich niet inlaten met verzoek AVG?

AVG stelt dat rechters (van dezelfde rechtbank, gerechtshof/ hoge raad/drie hogere beroepscolleges) zich niet mogen inlaten in een avg verzoek, die een dossier betreft inzake een rechtszaak en dit over moeten laten aan een AVG functionaris.
De vraag is nu, wanneer het gaat over een dergelijke zaak, waar moet een natuurlijk persoon de zaak indienen inzake overtreding van het vorenstaande?
RVS doet voor bestuursrecht zaken AVG, maar dat gaat niet over persoonsgegevens opgeslagen in dossiers rechtszaken bij de RVS en bovendien is er onrechtmatige bemoeienis van RVS samen met de overige 2 beroepscolleges, die zogenaamde adviezen verstrekken aan de toezichthouder op de AVGT (besturen van deze 3 beroepscolleges). Vraag is nu, welke rechter er rechtsmacht heeft voor een geschil over een zaak, bij een van de 3 beroepscolleges, waar alle beroepscolleges onrechtmatig door raadsheren/staatsraden van deze 3 beroepscolleges zgn adviezen aan de verantwoordelijke voor de AVG (besturen) heeft gegeven (en daarmee ook in strijd is met het bepaalde in de AVG) waarbij de AVG functionaris volkomen buiten beeld is geraakt (die daar zelf een taak in heeft volgens de AVG). Een dergelijk orgaan (zgn adviescommissie) is ook niet erkend door de Staat en ook niet door AVG (Europese commissie is voor het laatste wel ingeschakeld) nu gaat het er om voor overige zaken recht te zoeken, eerst in Nederland. Is dit er niet? dan moet het naar Europees Gerechtshof

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag