Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Automobilist aansprakelijk stellen voor schade fiets?

Ik fietste naast een automobilist aan zijn linkerkant. De automobilist reed zonder te kijken naar links. Hierdoor kwam mijn voorwiel onder zijn linker voorband terecht. Ik was op tijd weggesprongen waardoor ik gelukkig ongedeerd bleef. Wel is mijn fiets kapot. Nu wil ik deze schade op hem verhalen, alleen weet ik niet zo goed hoe ik dit het beste moet doen. Hij geeft in het schadeformulier aan dat ik in zijn dode hoek zat, terwijl hij in een personenauto reed en de weg 3 meter breed is. Dit klopt dus niet. Ik heb geen rechtsbijstandsverzekering. Vandaar de vraag of jullie mij kunnen bijstaan.

Goedemiddag,

Allereerst, fijn dat u ongedeerd bent gebleven. In geval er sprake is van een aansprakelijke automobilist, dient diegene in beginsel de schade te vergoeden. De mate van aansprakelijkheid kan echter afwijken, indien de fietser zelf schuld heeft bij het ontstaan van het ongeval. Het is van belang om alle documenten, verklaringen, foto's van de schade etc. door te nemen om een duidelijk standpunt in te nemen hieromtrent.

In principe dient u de verzekeraar van de wederpartij aan te spreken. (De verzekering van) de wederpartij dient uw kosten voor juridische rechtsbijstand dan ook te vergoeden. Neem gerust vrijblijvend contact op om uw zaak nader te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag