Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Auto particulier gekocht met veel technische schade: wat kan ik doen?

Ik heb een maand geleden een mooie Mini Cooper S gekocht, bij een particulier. Ik heb toen € 3950 betaald voor deze auto, ik heb inmiddels de dagwaarde van mijn auto online opgevraagd, en deze zit nu op €3638. Ik heb deze auto zakelijk gekocht, mocht dat uitmaken.

Vorige week was de APK verlopen, dus moest ik naar de garage toe. Toen begon helaas de eerste ellende, de auto moest gemaakt worden voor €730. Omdat de remmen versleten en niet meer goed waren. Bij deze reparatie kwamen ze er helaas achter dat de auto koelvloeistof lekte, dus na onderzoek hadden ze de thermostaat vervangen (€330) maar helaas was dit niet het probleem.

Ze adviseerde mij een reparatie waar de koppakking vervangen moest worden, want de auto lekte koelvloeistof bij de verbranding, waardoor ik veel rook uit mijn uitlaat heb, en dit is niet goed. Bij het uit elkaar halen van de motor (om de koppakking te vervangen) kwamen ze erachter dat deze koppeling onlangs nog is vervangen, maar dat de cilinder gescheurd is. Dus dit moet vervangen worden want hier is niet mee te rijden. Ze zagen toen ook dat de onderkant van de motor kapot is, een dikke scheur. Daarnaast zijn ook de motorsteunen kapot. Totaal gaat de reparatie nu minimaal €3500,- kosten.

Dan ben ik in totaal dus bijna €4500 kwijt een reparaties voor deze auto...

Ik heb geen rechtsbijstandverzekering maar zou graag toch juridisch advies willen ontvangen, omdat ik behoorlijk ben misleid door de oude eigenaar van deze auto, want hij heeft echt helemaal niets gezegd over deze problemen.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, alvast bedankt.

Goedemorgen,

Vervelende situatie waar u in zit. In principe lijkt hier sprake te zijn van dwaling: u wilde de auto kopen, maar niet met deze voor u onbekende problemen. Dat kan een grond zijn om van de overeenkomst af te komen en uw geld terug te vragen. Ook bijkomende schade zou in sommige gevallen gevorderd kunnen worden. Blijkens uw casusomschrijving lijkt reparatie van de auto tot economische total loss te leiden, hetgeen niet wenselijk is.
Tip: bewaar een screenshot van de advertentie, maar ook alle correspondentie tussen u en de verkoper.
Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag