Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Auto omruilen of herstellen?

Ik heb op 18 jan 2023 een Renault Clio gekocht voor 18.350 euro. Er is op 13 oktober 2023 door een schade expert bluspoeder in de auto gevonden nadat mijn auto storing bleef aangeven op de gordels. Daarnaast zitten er geen originele Renault Clio gordels in de auto. Ik heb contact gehad met de verkoper dat ik de auto wil inleveren en de vraagprijs terug wil. De verkoper wil de kans krijgen om de auto te herstellen. Echter heb ik begrepen dat een auto total loss verklaard hoort te worden als er bluspoeder gevonden is. Ik ben in het bezit van een schaderapport en heb dit gemaild naar de verkoopgarage. Zij willen echter herstellen. We komen niet tot een oplossing en zij willen er een advocaat bij. Sta ik in mijn recht of moet ik akkoord gaan met het herstellen van de auto?

Goedemorgen,

Vervelende situatie waar u in verkeert. Ik ga uit van een consumentenkoop (particuliere persoon die een koop doet bij een professionele verkoper). Een eerste vraag is waarom een schade expert in eerste instantie lijk te zijn ingeschakeld. Heeft u bv. eerst de verkoper (tevergeefs) aangesproken vanwege de ontstane storingen? Ook is het van belang om te weten wat er ten tijde van de aankoop is afgesproken.

Doorgaans dient de verkoper in de gelegenheid gesteld te worden de schade te herstellen. Dit ligt anders als blijkt dat de schade onherstelbaar is of als blijkt dat de verkoper niet daaraan kan voldoen. Kortom, er is meer informatie nodig om uw rechtspositie te kunnen bepalen. Neem gerust vrijblijvend contact op om uw zaak nader te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag