Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Auto gekocht zonder garantie?

Een week geleden heb ik een nieuwe auto gekocht. Het kwam allemaal geloofwaardig over en ik heb het vaker tegen de verkoper over vertrouwen gehad. Toen ik de auto ben gaan halen was hij op vakantie.
Degene die mij de papieren gaf zei alleen hier ondertekenen, verder heb ik niet gelezen. Onderweg naar huis hoorde ik een gepiep van de remmen en de airco doet het niet zoals het moet. Ik heb toen de autofactuur die ik getekend had erbij gepakt en ik las dat er geen garantie op de auto is (in verband met de extra korting; zo meenemen zonder garantie). Dit was toen tegen mij niet gezegd. Leveringsvoorwaarden heb ik toen ook niet gelezen: koper ziet af van elke vorm van garantie en doet een voetstoots aankoop! Het conformiteitsbeginsel is niet van toepassing. Auto is contant gekocht. Nu heb ik geen idee wat ik doen moet.

Goedemorgen,

Op basis van uw casus ga ik uit van een consumentenkoop (u heeft de auto gekocht bij een zakelijke partij/garage). In dat geval geldt het volgende. De wet schrijft voor dat een professionele verkoper de rechten van een consument niet mag uitsluiten. In uw geval lijkt daar wel sprake van te zijn. U kunt de verkoper daarom gewoon aanspreken. Het is wel afhankelijk van de mededelingen die zijn gedaan of wat er op de nota staat: zijn de gebreken bv. duidelijk kenbaar gemaakt, zodat u rekening mee kon houden dat u de auto koopt in een bepaalde staat?

Ook is de vraag wat u wenst te ondernemen: de koop ontbinden en uw geld terug (mits de gebreken ernstig zijn)? Herstel van de gebreken op kosten van de verkoper? Neem gerust vrijblijvend contact op om uw zaak nader te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag