Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Art.5:50: Wordt verjaring opgeheven door bestemmingswijziging?

Een paar ramen van een kantoorgebouw grenst direct aan ons erf, dat is al heel lang zo, en qua privacy voor ons geen issue want als we in de tuin of in de serre zaten (avond, weekend) was meestal niemand in het kantoorgebouw.
Nu is vrij recent de bestemming gewijzigd van kantoor naar kantoor en wonen, en de nieuwe eigenaar gaat er appartementen in maken. Kan ik alsnog eisen dat de ramen ondoorzichtig worden gemaakt en niet openslaand? De wijziging heeft immers grote gevolgen voor onze privacy. Wij zijn niet door de gemeente ingelicht of benaderd voor de bestemmingswijziging, ook niet bij verlening bouwvergunning.

De wet spreekt niet over de situatie die u beschrijft van functieverandering van de bestemming: mogelijk zijn er aanknopingspunten in de rechtspraak van 5: 50 BW. Het is in ieder geval zo dat dit soort regels uit het private recht niet worden mee gewogen in bezwaar of beroep tegen een bouwvergunning. Indien gewenst kan ik voor u een rechtspraak onderzoek uitvoeren. Neem in dat geval contact op met info@rechtinjestad.nl

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag