Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Annuleringskosten keuken, moeten wij dat betalen?

Begin augustus een keuken gaan bekijken. Niet wetende dat je er niet onderuit kon als je je handtekening had gezet. Bij thuiskomst een niet fijn gevoel, nog dezelfde avond geannuleerd. (Vertrek winkel rond 16.00 en annulering verzonden dezelfde dag voor 0.00).
Volgende ochtend nog gebeld, reactie vanuit keukenzaak dat de annulering is ontvangen (via email) en zij dit doorsturen naar het hoofdkantoor.

Nu, een maand later, krijgen we een email met dat wij annuleringskosten van 5% moeten betalen.

Hier is in de bevestiging van de email van het annuleren niet over gesproken en deze rekening komt bijna een maand later binnen dan dat wij geannuleerd hebben.

Wat staat er in de voorwaarden mbt annuleren ( cbw ?). In principe is dit een redelijke coulant voorstel en het laagste percentage dat ik heb gezien. U kunt het echter nog aanvechten door de stellen dat de werkelijke schade nog lager is, alhoewel de verkoper recht heeft op de winst die hij zal maken minus zijn kosten en btw.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank je Monique. In de voorwaarden staat inderdaad binnen 2 dagen 5% en daarna 30%. Wij waren binnen de twee dagen, daarom is het 'maar' 5%.

Groet


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag