Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Annuleringskosten bij niet overleggen algemene voorwaarden?

Ik heb zaterdag 14-10-2023 een aankoop gedaan bij een winkel samen met een vriend, het betreft een douchewand met aankoopbedrag 522 euro. Maandag 16-10-2023 had ik er toch een vervelend gevoel bij en heb ik aangegeven mijn aankoop te willen annuleren. 17-10-2023 heb ik een bericht gekregen vanuit de winkel dat zij conform de algemene voorwaarden annuleringskosten mogen berekenen en dat ze dit op 50% doen, 261 euro.

Ik lees in de overeenkomst, welke ik getekend heb, dat zij de CWB-voorwaarden hanteren en onderdeel zijn van de koopovereenkomst. Echter heb ik nooit de algemene voorwaarden gekregen, ontvangen, gelezen o.i.d. De algemene voorwaarden zijn mij niet ter hand gesteld. Ik ben van mening, omdat zij niet hebben voldaan aan de vereisten van ter hand stelling en hun informatieplicht, dat de algemene voorwaarden niet van toepassing zijn binnen deze casus. Hiermee wil ik mij beroepen op het consumentenrecht, specifiek het herroepingsrecht en hiermee dus geen annuleringskosten betalen.

Goedenavond,

Als consument bent u redelijk goed beschermd. Het herroepingsrecht is van toepassing op aankomen die online zijn gedaan. Indien dat in dit geval zo is, kunt u daar inderdaad een beroep op doen en uw geld terugvragen. Indien de aankoop is gedaan (fysiek) in een winkel), geldt dit niet. Echter, de meeste winkels hanteren een retourbeleid, waarbij binnen bv. 14 dagen een product kan worden geretourneerd, mits in doos, niet beschadigd, etc. Informatie hierover staat meestal op de aankoopnota.

Vwb de algemene voorwaarden geldt het inderdaad dat deze ter hand moeten zijn gesteld om van toepassing te zijn op de overeenkomst. Zijn de algemene voorwaarden b.v. gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel?

Neem gerust contact op om uw zaak nader te bespreken, aangezien enkele informatie ontbreekt om u goed van advies te kunnen voorzien.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag