Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Annuleren koopovereenkomst keuken?

Twee weken geleden zijn mijn vriendin en ik een keukenzaak binnengelopen om inspiratie op te doen. Dit leidde vervolgens tot een adviesgesprek. Net voor sluitingstijd kregen wij een aanbod. Wanneer wij gelijk zouden tekenen kregen wij een forse korting, maar die was alleen die dag geldig. Min of meer onder druk hebben we een koopovereenkomst getekend.
Wat verbijsterd van onze impulsieve actie liepen we de keukenzaak uit. Op de terugweg in de auto voelde het niet goed. We kregen het gevoel onder druk te zijn gezet en in de truc van de verkoper te zijn getrapt.
Een uur na het tekenen van de overeenkomst had ik een mail gestuurd naar de keukenzaak dat we de koopovereenkomst wilden annuleren. De keukenzaak was toen ook al een uur dicht.
Nu eist de keukenzaak dat wij 5% van de keuken gaan betalen. Dit is 1.000 euro. Dit gaat toch alle perken te buiten en is toch niet redelijk en billijk?

De keukenzaak geeft aan dat we nu mee moeten betalen aan de vaste kosten. Echter, waren die vaste kosten ook gemaakt als wij niet hadden getekend.
Ook vind ik dat de verkoper ons had moeten laten weten wat de consequenties waren voor het tekenen van de overeenkomst en dat er dus annuleringskosten aan verbonden zijn.

Ik weet dat er sprake is van een juridische overeenkomst, maar ik ben benieuwd in hoeverre een rechter mee zal gaan in de redelijkheid en billijkheid hiervan. Wat zullen onze kansen zijn om dit juridisch bij een rechtbank aan te vechten?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag