Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Annuleren binnen 14 dagen bedenktijd mogelijk?

Ik heb op ikzoekeenschoonmaakster.nl een aanvraag gedaan voor een schoonmaakster zonder angsten of allergieën en vermeld dat ik een grote rottweiler heb. Binnen 2 dagen kreeg ik reactie en heb ik de dame uitgenodigd, toen zij langs kwam bleek ze wel bang te zijn en niet bij de hond te durven. We hebben de dame dus niet uitgenodigd en besloten het abonnement bij de website binnen de wettelijke bedenktijd van 14 dagen stop te annuleren. Nu zeggen hun dat dit niet kan omdat ze maatwerk geleverd hebben, maar wat ze geleverd hebben is niet wat ik gevraagd heb. Kan ik dit nog annuleren? en welke stappen kan ik hiervoor nemen?

U maakt al een heel goed punt wanneer u zegt dat de persoon die zij geregeld hebben niet voldoet aan de aanvraag die u heeft gedaan.

Op de site van ikzoekeenschoonmaakster.nl lees ik het volgende:
Ikzoekeenschoonmaakster.nl beperkt herroepingsrecht: 14 dagen of tot wij een geschikte huishoudelijke hulp voor je hebben gevonden.

U zou dus kunnen stellen dat er geen geschikte huishoudelijke hulp voor u is gevonden. In dat geval zou het herroepingsrecht niet zijn beperkt en kunt u het abonnement nog stop zetten.

Ook is het de vraag of de dienstverlening die door ikzoekeenschoonmaakster.nl in alle gevallen gezien kan worden als maatwerk. Als de praktijk er op neer zou komen dat ze tamelijk willekeurig, of uit een standaard bestand, schoonmaaksters koppelen aan een aanvraag, zou je de stelling in kunnen nemen dat dit niet als maatwerk gezien kan worden.

U kunt contact met mij opnemen als u juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag