Stel vraag

Particulier


Als ZZP-er heb ik een vordering op een opdrachtgever in Belgie.
Na maanden lang aan het lijntje gehouden te zijn m.b.t. de betalingen van mijn facturen , wil ik nu mijn vordering ( ca 2500 euro) uit handen geven aan een deurwaarder.
Graag ontvang ik advies voor wat betreft de keuze van deurwaarder, een Belgische deurwaarder of een Nederlandse ?

Ik hoor graag

Bvd en vriendelijke groet

Heeft u al overwogen een incassobureau in te schakelen, of verwart u deze begrippen? De gebruikelijke weg is een incassobureau in te schakelen alvorens zich te richten tot een deurwaarder.
Voor wat betreft de deurwaarder, of u een Nederlandse of een Belgische deurwaarder in moet schakelen is afhankelijk van de vraag bij welke rechtbank de gerechtelijke procedure plaatsvindt. Dit is weer afhankelijk van welk recht u op de opdracht van toepassing heeft verklaart in geval van geschil.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,
voor het geval partijen geen forumkeuze hebben gemaakt geldt dat het recht moet worden gevolgd van de partij die de meest kenmerkende prestatie moet leveren, dit meestal de opdrachtnemer, enkele uitzonderingen daargelaten, leest u hier verder:
http://europa.eu/legislation_summaries/justice_freedom_security/judicial_cooperation_in_civil_matters/l33109_nl.htm

Beoordeel dit antwoord:



Ik raad u niet aan om eerst een incassobureau in te schakelen. Dat is ook niet gebruikelijk zoals hierboven wordt beweerd. En daarna is toch een deurwaarder nodig. En juist omdat het een buitenlandse wederpartij betreft kunt u beter een deurwaarder inschakelen. Deurwaarders weten ook bij uitstek welk recht van toepassing is en waar geprocedeerd moet worden. Ik raad u aan om de kwestie vrijblijvend zowel aan een deurwaarder in Nederland als in Belgiƫ voor te leggen. En let op: waarschijnlijk is de gemakkelijkste weg die via een "Europees betalingsbevel". Zoekt u maar eens op die term op internet.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag