Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


als we hebben samenlevingscontract getekend en merken we pas na iets fout op papier dat er verkeerde geboortedatum staan dan word samenlevingscontract ongeldig of niet?

Dat hoeft niet per se. Dit kan worden beschouwd als een kennelijke verschrijving. Overigens is dit wel een grove fout van de notaris, die dit goed had moeten controleren.

Verder kan hier het Haviltex-criterium worden aangehaald als een partij zich zou beroepen op de ongeldigheid van het samenlevingscontract. Het Haviltex-criterium houdt in wat partijen in alle redelijkheid hebben bedoeld met het contract. Het is niet genoeg om enkel naar de taalkundige betekenis van de tekst te kijken, maar er moet ook gekeken moet worden welke betekenis de partijen aan de tekst gaven en wat ze over en weer van elkaar mochten verwachten.

Jullie hebben bedoeld om met elkaar de samenlevingsovereenkomst te sluiten. Deze zal niet ongeldig worden door een verkeerde geboortedatum.

Maar in principe zou u het beste even contact moeten opnemen met de notaris. Deze dient de fout kostenloos te corrigeren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag