Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Als je al 11 maanden een contract hebt van 4 uur per week en je werkt gemiddeld 150 uur geldt er dan naar verloop een recht op uren ?

Indien u structureel meer uren werkt dan aanvankelijk overeengekomen is, wordt de arbeidsomvang op grond van artikel 7:610b BW vermoed te zijn toegenomen tot het aantal uren dat u de afgelopen drie maanden gemiddeld genomen hebt gewerkt.

Aangezien dit een vermoeden betreft, staat het de werkgever vrij om tegenbewijs te leveren, en daarmee te onderbouwen dat de arbeidsomvang - hoewel u de laatste drie maanden structureel meer uren hebt gewerkt - nog steeds vier uur per week bedraagt. Hiervan kan - bij voorbeeld - spraken zijn indien u tijdelijk (veel) hebt moeten overwerken om zieke of vakantie-vierende collega's te vervangen.

De bewijslast van dit tegenbewijs rust echter op de schouders van uw werkgever. Gelet op het feit dat u over een periode van 11 maanden gemiddeld structureel meer uren draait, verwacht ik dat uw werkgever dat bewijs niet zal kunnen leveren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag