Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


als ik naar de dokter moet, kan ik dan 2 uur van mijn werk dag gebruiken voor dokter bezoek? Ik moest naar dokter vandaag. In de ochtend kon niet meer dus heb ik mijn baas gisteren gevraag of dat in de middag kan. hij zei "But why dont you go either early in the morning or at the end of the day, that should be the habit around visiting doctors". Dus ik heb verplaats voor laat afspraak, maar dan moest ik om 16 uur weg- dokter praktijk tot 17 uur geopend en ik moets nog reizen met de trein van Adam naar Haarlem.Dit was dus ook niet goed "I don’t understand this, I think everybody in Holland accepts that it is the most convenient to do doctors visit in the morning as early as possible
But it seems my messages to you don’t arrive. Perhaps this one is arriving; go whatever time you want." I wou zo snel mogelijk, zodat ik hoef niet te wachten tot volgende dag in de ochtend(blaas ontsteking klachten, zeer oncomfortabel) Nu, als ik geen akkoord gehad ga ik dan na werk spoed bellen. Is dit ok, deze situatie in de ogen van de recht?

Graag hoor ik van jullie. MVG

Beste vraagsteller,

Ik vrees dat uw werkgever gelijk heeft. Eigenlijk kan de werkgever zelfs van u vragen om verlof hiervoor op te nemen. Veel werkgevers vragen dit niet van hun werknemers maar stellen dan wel de voorwaarde dat de werknemer artsen bezoekt op de zogenaamde 'randen van de dag': vroeg in de ochtend of in de vooravond zodat u niet teveel van de werkdag mist.

Ik hoop dat uw vraag hiermee is beantwoord.
advocaat

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag