Zakelijk, Arbeid, Schade
Particulier
U moet daarvoor in de arbeidsovereenkomst kijken of er de mogelijkheid is om de arbeidsovereenkomst tussentijds op te zeggen. Als die mogelijkheid bestaat kan er opgezegd worden mits de werkgever een ontslagvergunning heeft van het UWV werkbedrijf. Heeft hij die niet dan kan hij niet opzeggen.
Reactie van de vraagsteller
Er staat een tijdelijk jaarcontract.moet hij dan ook een Uwv vergunning hebben?Hij heeft geen werk genoeg zegt hij.
Ook bij een jaarcontract moet er of een ontslagvergunning zijn of een ontbinding door de kantonrechter. Ook al is er niet werk genoeg. Als u wilt kan ik u in deze kwestie verder bijstaan. Neem dan contact met mij op via mijn profiel op deze site.
Reactie van de vraagsteller
Dat direct contact lukt niet zo goed volgens mij ,dus doe ik het maar even zo.Er staat letterlijk:artikel 10.
beide partijen hebben het recht om deze overeenkomst voor het einde van de overeengekomen duur door middel van opzegging te beeindigen met in actneming van een opzegtermijn van 1 maand.Dus ben bang dat hij mij dus kan ontslaan .
Als die bepaling niet in het contract stond dan kon hij u zeker niet ontslaan en moet uw werkgever het einde van het contract afwachten. Nu kan hij wel ontslaan maar alleen met een ontslagvergunning of ontbinding. In een vast contact staat ook dat door middel van opzegging beeeindigd kan worden met in achtneming van een opzegtermijn van 1 maand maar ook dan heb je nog een ontslagvergunning of ontbinding nodig. U loopt zelfs de kans als u ontslagen wordt zonder vergunning dat het UWV moeilijk gaat doen over een ww uitkering.
Reactie van de vraagsteller
Hij heeft een aangetekende brief gestuurd.Maar hij had al gebeld van te voren dat hij me ging ontslaan.In de brief staat.
Met referte aan ons telefoongesprek van hedemiddag bevestigen wij hierbij dat wij genoodzaakt zijn uw contract om bedrijfsredenen te beeindigen.Reden hiervoor is onder andere het niet doorgaan van een aantal projecten.\wij hebben dan ook,rekening houdend met de opzegtermijn die voor u geld,besloten uw dienstverband met ons 1 januari 2013 te stoppen. Het spijt ons oprecht dat we dit besluit hebben moeten nemen.wij zijn echter ook de dupe van de huidige crisis in de bouwbrance. daardoor rest ons geen andere keuze.
Dit staat in de aangetekende brief
En wat kan ik hier nog mee.
U moet hiertegen protesteren door een aangetekende brief te sturen dat er niet opgezegd kan worden omdat er geen ontslagvergunning is verleend en dat u daarom aanspraak blijft maken op betaling van salaris. Als u daarbij hulp nodig heeft kunt u via mijn profiel op deze site contact met mij opnemen. Maar als u een rechtsbijstandsverzekering heeft moet u die eerst inschakelen.
Reactie van de vraagsteller
Geachte heer Martens,
Het contract dat hij in Mei krijgt is het 3 contract dus dat moet een vast contract worden.Dat kan hij niet heeft de baas al gezegd,Dus hij moet er dan 3 maanden uit.
Mijn vraag is nu ,als hij met beider toestemming nu 3 maanden eruit gaat en eventueel nu al een contract maken dat hij in april weer een jaarcontract krijgt,ondanks dat zn huidig contract pas in mei afloopt,Is dat mogelijk en krijgt hij dan geen problemen met zn ww uitkering voor 3 maanden,en als dat kan wat moet er dan nu in een contract staan.
Als ik het goed begrijp dan heeft hij nu het tweede contract voor bepaalde tijd. Dan mag hij nog een keer een contract voor bepaalde tijd krijgen. Alleen als hij nu een derde contract heeft moet er drie maanden zitten met het volgende (vierde) contract. Zit er dan geen drie maanden tussen dan is het een "vast" contract.
Het is altijd ter beoordeling van het UWV of ze al dan niet een korting geven op de WW uitkering. Ook als u afspraken maakt met de werkgever loopt u dus het risico dat de ww uitkering wordt gekort. Als u afspraken gaat maken leg dat dan in ieder geval wel vast in een vaststellingsovereenkomst