Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Als een rechter een uitlating doet, waar meerdere getuigen bij aanwezig waren. Kan ze dan later gewoon zeggen ik kan het me niet herinneren, dus heb ik het niet gezegd......!!!!!!!!

Dit is een dermate algemene vraag dat er nauwelijks een goed antwoord op te geven is. Ik adviseer u dan ook om aan te geven wat er exact is gebeurd en waarom het relevant is. Het lijkt er nu op dat er een uitspraak is van een rechter waar u het niet mee eens bent. Is dat het geval dan kunt u mogelijk nog hoger beroep instellen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

de rechter bepaalt tijdens een zitting, dat eiser alle openstaande vorderingen beschouwt als 1 Zaak. En dus niet als aparte zaken mogen worden behandeld.Dat al die vorderingen op een vaste datum bij haar op het bureau diende te liggen. Daar er anders geen zaak zou zijn. Daar zijn verschillende getuigen bij aanwezig geweest.In de vervolg zaak bij deze zelfde rechter, zegt ze dus, ik kan het me niet meer herinneren, en dus is het niet gezegd......!!!!!! Ik vind dit eigenlijk geen zaak meer tussen mij en de eiser, dit gaat volgens mij hierdoor wel iets verder......, of zie ik dat nu verkeerd.........


Reactie van de vraagsteller

de rechter bepaalt dat alle openstaande vorderingen moeten worden beschouwd als 1 zaak. (beter geformuleerd, denk ik)


Sorry maar ik begrijp nog steeds niet wat u nu bedoeld en wat het probleem is.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Als 1000 man hoort dat de rechter iets zegt, en de rechter zich dat niet kan herinneren, dat ze het heeft gezegd, en het niet in de rol is opgenomen. Zijn die duizend man gek, en heeft de rechter altijd gelijk
De duizend man zijn louter als voorbeeld........!!!! Maar goed, ik zal het ongetwijfeld fout zien......Sorry, voor het storen......., en de dove griffier......; "beterschap"......


Ik begrijp uit uw verhaal het volgende. Er is een zitting geweest. Die zitting ging over een aantal rekeningen die niet betaald waren. De rechter heeft toen gezegd dat de rekeningen allemaal bij haar moesten worden ingediend. Zij zou dan alles tesamen behandelen. De rechter kan dit besluiten en dat noemt men in juridisch Nederland het voegen van zaken. De rechter heeft volgens u gezegd dat als de rekeningen niet voor een bepaalde datum allemaal zijn ingediend dat de rechtszaak dan niet meer doorgaat. U verwachte dan dat u niets meer hoefde te betalen. Maar dit is allemaal niet vastgelegd door de griffier en de rechter kan zich hiervan niets herinneren.
De rechter heeft de bevoegdheid om de zaken die met elkaar samenhangen te voegen. Maar de rechter is dat niet verplicht. Ook kan de rechter niet een partij dwingen om over andere rekeningen die nog niet betaald zijn een procedure te beginnen. Wel kan een rechter vragen of adviseren om dat te doen omdat dit voor iedereen veel makkelijker is. Maar als degene die de vorderingen heeft niet aan dat verzoek voldoet mag een rechter om die reden de vorderingen waarover wel een oordeel wordt gevraagd van de rechter niet afwijzen. Dus de rechter mag niet zeggen dat al die vorderingen op een vaste datum bij haar op het bureau diende te liggen en dat er anders geen zaak zou zijn. Dus als de rechter dit wel gezegd heeft dan zal u dat niet veel helpen want de rechter mag de zaak zo niet af doen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Maar wat moet ik dan wel geloven van wat de rechter zegt, of kan ik maar beter op de gang gaan staan. En terug komen als ze is uitgesproken....., sorry, maar ik blijf het toch raar vinden...!!!!! Ze mag het niet, ze doet het toch.....!!!!!!


Reactie van de vraagsteller

Ik werd daar vroeger voor gestraft.......


Reactie van de vraagsteller

en nog......


Reactie van de vraagsteller

vind het daarom ook niet eerlijk, ik wel, zij niet......!!!!!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag