Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Als een huurcontract op de naam van twee mensen staat en hij is maar door 1 persoon getekend, is het dan geldig?
En als de tweede persoon dan besluit dat ze het contract niet wil tekenen, zit de eerste persoon dan alsnog vast aan de boetes die in het contract staan voor voortijdig opzeggen?

Beste vraagsteller,
het huurcontract is gewoon geldig. Het missen van een handtekening is gemakkelijk te passeren. Het niet willen tekenen van het contract zou dan ook moeten inhouden dat deze persoon de huurovereenkomst in geheel niet wil aangaan. Gaat hij /zij dan toch wonen dan aanvaard hij/zij de overeenkomst dus ook. In principe kunnen beiden gehouden worden tot betaling van de boete bij vroegtijdige opzegging.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de reactie. :)
Maar als de personen er niet gaat wonen is er ook geen overeenkomst aangegaan?
Het probleem is dat een stel wil gaan samenwonen, pas bij het tekenen van het contract bleken er allemaal extra kosten bij te komen. Dit was van te voren niet gemeld.
Het contract staat op naam van beide personen, maar is maar getekend door 1 van beide. Toen de tweede persoon hoorde van alle extra kosten besloot ze het huis niet meer te willen. Ze wonen er dus nog niet en willen dat ook niet meer. Kan het bedrijf ze nou alsnog de boete voor vroegtijdige ontbinding opleggen?


Ik begrijp dat u onder een huurovereenkomst wil uitkomen terwijl deze namens een van de huurders is getekend?

U zou een beroep kunnen doen op dwaling of bedrog. Afhankelijk van de hoogte van de boete moet u overwegen of u juridische hulp inschakelt ja of nee. Ik zou eerst eens kijken of de verhuurder de boete wil afdwingen.

Als dat zo is kunt u via de direct contact knop contact met mij opnemen. Dan kan ik voor u vrijblijvend onderzoeken of het de moeite loont er een "zaak" van te maken. Al klinkt dat misschien te gewichtig: het gaat er om dat u snel genoeg uw verweer op orde heeft in een een schriftelijk stuk. Soms heeft dat tot gevolg dat er water bij de wijn wordt gedaan, in sporadische gevallen een rechtszaak.

Beoordeel dit antwoord:

Twee wettelijke uitgangspunten zijn hier van belang:
* Een overeenkomst komt tot stand bij aanbod en aanvaarding;
* Een aanbod moet worden geïnterpreteerd aan de hand van de vraag welke betekenis de wederpartij er onder de gegeven omstandigheden redelijkerwijs aan zou mogen toekennen.

Als uit de voorgelegde overeenkomst en/of de communicatie vooraf duidelijk blijkt, dat de voorgelegde overeenkomst wordt aangeboden onder de voorwaarde dat beide beoogde huurders accepteren, dan is verdedigbaar dat er pas een overeenkomst is, nadat beiden de overeenkomst hebben geaccepteerd. Uit een weigering te tekenen vloeit het vermoeden van een weigering voort. U kunt - vermits het aanbod inderdaad de vorenbedoelde strekking heeft een termijn stellen voor bevestiging van akkoord van beiden en aangeven dat bij niet tekenen voor die datum het aanbod vervalt.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag