Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Als donderslag bij heldere hemel is na 27 jaar huwelijk mijn man vertrokken, zonder te praten, zonder goede uitleg. Wij hebben samen 3 kinderen en hij heeft een eigen zaak met de nodige schulden. Geen idee waar ik moet en kan beginnen.

Wat een vervelend nieuws voor u. Heeft uw man al aangegeven dat hij wenst te scheiden? Wellicht dat u toch nog in onderling overleg tot een ander resultaat kunt komen.

Voor de echtscheiding zult u een advocaat moeten inschakelen die u kan vertegenwoordigen en namens u zal optreden. Ik adviseer u daarbij een advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is in familierecht.

Ik houd mij graag aanbevolen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik raad u aan een eigen advocaat in de hand te nemen teneinde u in dit proces te begeleiden en van juridisch advies te voorzien in verband met de aankomende procedures. Verzoeken tot echtscheiding, of verweer daartegen, kunnen uitsluitend met tussenkomst van een advocaat worden ingediend. In een echtscheidingsprocedure kunnen er ook nevenverzoeken worden gedaan zoals we dat noemen die zien op de hoofdverblijfplaats van de kinderen, op kinder-en partneralimentatie en op een verdeling van het huwelijksvermogen. Voorafgaande aan het inleidend verzoekschrift in de echtscheidingsprocedure (maar ook tijdens die procedure) kunnen er voorlopige voorzieningen worden gevraagd aan de rechtbank zodat er alvast een voorlopige uitspraak kan worden genomen ten aanzien van bijvoorbeeld de hoofdverblijfplaats van de kinderen, wie er voorlopig in de echtelijke woning blijft wonen en ten aanzien van alimentatie. Indien u hier nog vragen over heeft, of mijn bijstand wenst, kunt u uiteraard contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Vaak is het advies om eerst te beginnen met afspraken te maken over de woonsituatie van u beiden en de kinderen. Als u daar uit bent, kunt u afspraken maken over de verzorging van de kinderen, alimentatie en de verdeling van uw vermogen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag